החלטה בתיק ע"מ 1949/09
|
ע"מ בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון |
1949-09
7.4.2009 |
|
בפני : הנשיא: אל"ם אהרון משניות |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אסאמה חאלד יוסף שחאתית עו"ד פואז שלודי |
: התביעה הצבאית עו"ד סרן מיכאל אביטן |
| החלטה | |
העורר נעצר ביום 26/03/09 בחשד למעורבות בעבירות ביטחון חמורות, ומעצרו הוארך בבימ"ש קמא ב-15 יום. בעת הדיון היה העורר מנוע מפגש. הערר מופנה נגד החלטת בימ"ש קמא, ולטענת הסנגור אין הצדקה להארכת מעצר כה ממושכת כאשר מדובר במי שמנוע מפגש עם סנגור. לפיכך עותר הסנגור לשחרור העורר ממעצר או לקיצור ימי מעצרו. לעומת זאת, התביעה טוענת כי אין להתערב בהחלטת בימ"ש קמא.
בהחלטה קודמת מאתמול, קבלתי את בקשת התביעה והוריתי על קיום דיון שלא בנוכחות העורר, לאחר ששוכנעתי כי נוכחותו בדיון עלולה לפגוע פגיעה ממשית בחקירה. עם זאת, הסנגור נכח בדיון וטען כל מה שניתן לטובת מרשו.
לצורך מתן החלטה עיינתי בחומר הראיות ובכלל זה מזכר חסוי עדכני של הרשות החוקרת אשר מפרט את ההתפתחויות בחקירה עד כה. שוכנעתי כי יש בחומר החקירה כדי לקשור את העורר לחשדות המיוחסים לו, ובכלל זה מעורבות בפעילות נגד ביטחון המדינה. שוכנעתי גם בקיומם של צרכי חקירה אשר מצדיקים את המשך מעצרו של העורר.
לא למותר לציין כי מדובר בהארכת מעצר ראשונה של העורר, ולפי העולה מחומר החקירה, החקירה מתנהלת ביעילות רבה, וחלה בה התקדמות לא מבוטלת. נוכח חומרת החשדות, קיים אינטרס ציבורי מובהק לאפשר לגורמי החקירה למצות את החקירה עד תום. החלטת בימ"ש קמא עולה בקנה אחד עם צרכי החקירה, ולא מצאתי מקום להתערב בה.
נוכח האמור, הערר נדחה.
ניתנה היום, 7 באפריל 2009, י"ג בניסן התשס"ט, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.
הנשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|